Tradiční recept našich babiček – kapr na modro – je důkazem, že i vařený kapr může být opravdovou pochoutkou. K přípravě kapra na modro je třeba si nejdříve přichystat silný zeleninový vývar připravený z kořenové zeleniny a cibule, který je okořeněný bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, cukrem a octem.
Nasledně pak předem osolené porce kapra (například podkovy) velmi pozvolna vaříme v připraveném vývaru 5 – 7 minut. Jako příloha ke kapru na modro se hodí čerstvý chléb či pečivo. Kapr na modro patří k dietním způsobům přípravy kapra.
Na přípravu kapra na modro se hodí podkovy z kapra. Pokud si budete kapra sami porcovat, použijte osvědčený postup, jak provést tento způsob porcování, včetně názorné videoukázky.
Článek Kapr na modro zařazen do rubriky Třeboňský kapr a Recepty kapr.
« Smažený kapr ve zlatých šupinách Vánoční rybí krém s hráškem »
Specifikem Třeboňska je možnost rybaření na rybnících Rybářství Třeboň a.s.
Penzion Třeboň partner pro ubytování v Třeboni.
Dovolená s rybařením na chatách a chalupách od DDS TOUR.
Rybaření a rybářské potřeby v regionálním katalogu služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ.
Kapří maso se výborně hodí i ke grilování. Inspirujte se recepty na grilování kapra.
Nejčastějším úlovkem rybářů je Třeboňský kapr. K dalším loveným rybám patří štika, sumec, candát, lín, amur.
Hledáte ubytování pro Vaší rybářskou dovolenou na Třeboňsku? Využijte služeb turistického portálu Třeboňsko.cz.