Připravit jednotlivé porce kapra před vlastní kuchyňskou úpravou kapra nepatří k nejjednodušším úkolům a vyžaduje jistou míru zručnosti. Pokud potřebujete radu či inspiraci, jak co nejsnadněji a efektivně provést porcování kapra, nabízíme vám osvědčený postup známého kuchaře Petra Stupky, který doporučuje jednotlivé porce připravit z příčně nakrájených podkov.
Nejprve uřízněte hlavu ryby, a to hned za skřelemi včetně prsních ploutví. Následně veďte příčné řezy, kterými trup kapra rozdělíte na podkovy. Z jednotlivých podkov pak již relativně snadno odstraníte ploutve a přilehlé kosti. Takto získané podkovy můžete využít k vlastní kuchyňské úpravě, nebo z každé podkovy dalším postupem získáte dvě porce kapra, které navíc můžete zbavit páteře a žeber.
Na portále Třeboňský kapr najdete také podrobný postup včetně videoukázky na zpracování živého kapra (zabití a kuchaní kapra).
Článek Porcování kapra zařazen do rubriky Třeboňský kapr .
Specifikem Třeboňska je možnost rybaření na rybnících Rybářství Třeboň a.s.
Penzion Třeboň partner pro ubytování v Třeboni.
Dovolená s rybařením na chatách a chalupách od DDS TOUR.
Rybaření a rybářské potřeby v regionálním katalogu služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ.
Kapří maso se výborně hodí i ke grilování. Inspirujte se recepty na grilování kapra.
Nejčastějším úlovkem rybářů je Třeboňský kapr. K dalším loveným rybám patří štika, sumec, candát, lín, amur.
Hledáte ubytování pro Vaší rybářskou dovolenou na Třeboňsku? Využijte služeb turistického portálu Třeboňsko.cz.