K symbolům Třeboňska bezesporu patří značka Třeboňský kapr. Lákavé pochotky z Třeboňského kapra můžete ochutnat v restauracích v Třeboni a dalších místech Třeboňska.
Pokud si Třeboňského kapra chytíte sami, přinášíme vám několik osvědčených receptů. Nechybí ani praktický návod na videu, jak si poradit s živou rybou včetně porcování kapra. Kompletní informace naleznete na portálu Třeboňský kapr.
Třeboňsko je místem chovu Třeboňského kapra, tradičního produktu zdejšího rybníkářství. K nejvýznamnějším úspěchům značky Třeboňský kapr je získání ochranné známky Evropské Unie – Chráněné zeměpisné označení Třeboňský kapr. Díky možnosti sportovního rybolovu na vybraných rybnících na Třeboňsku si Třeboňského kapra můžete i sami chytit.
Zobrazit článek Třeboňský kapr z rubriky Třeboňský kapr
Kapr i ostatní druhy sladkovodních ryb se výborně hodí ke grilování. Připravte si během vaší dovolené grilovaného kapra, inspirací vám mohou být recepty mistra kuchaře Petra Stupky.
Zobrazit článek Kapr a grilování z rubriky Třeboňský kapr
Vyzkoušejte recept na sváteční polévku z kapra, zdobenou omeletkami se zeleným hráškem. Celý postup přípravy rybí polévky s hráškem můžete zhlédnout na názorném videu v podání Petra Stupky.
Zobrazit článek Vánoční rybí krém s hráškem z rubriky Třeboňský kapr
Kapr na modro patří mezi tradiční recepty našich babiček. Při přípravě jsou porce kapra vařené v okořeněném zeleninovém vývaru. Vyzkoušejte, že i vařená ryba může být opravdovou pochoutkou.
Zobrazit článek Kapr na modro z rubriky Třeboňský kapr
Kapr smažený ve zlatých šupinách je obměnou tradičního smaženého kapra v trojobalu. Na této rybí pochoutce si můžete pochutnat nejen o Vánocích, ale i kdykoliv během roku. Celý postup na přípravu smaženého kapra v kukuřičných lupínkách můžete zhlédnou na názorném videu.
Zobrazit článek Smažený kapr ve zlatých šupinách z rubriky Třeboňský kapr
Chtěli byste si sami během Vaší dovolené na Třeboňsku nachystat pochoutku z Třeboňského kapra? Na sádkách v Třeboni a také na dalších místech na Třeboňsku najdete sádky Rybářství Třeboň a.s., které nabízejí celoroční prodej kaprů a dalších sladkovodních ryb. V areálu sádek v Třeboni se nachází prodejna se sortimentem rybích výrobků včetně uzených ryb a kapřích filet ke grilování.
Zobrazit článek Prodej na sádkách z rubriky Třeboňský kapr
Vyzkoušejte osvědčený postup na porcování kapra. Jednotlivé porce, které navíc můžete zbavit páteře a žeber, připravíte z příčně nařezaných podkov. Celý postup porcování kapra můžete zhlédnout na názorném videu.
Zobrazit článek Porcování kapra z rubriky Třeboňský kapr
Specifikem Třeboňska je možnost rybaření na rybnících Rybářství Třeboň a.s.
Penzion Třeboň partner pro ubytování v Třeboni.
Dovolená s rybařením na chatách a chalupách od DDS TOUR.
Rybaření a rybářské potřeby v regionálním katalogu služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ.
Kapří maso se výborně hodí i ke grilování. Inspirujte se recepty na grilování kapra.
Nejčastějším úlovkem rybářů je Třeboňský kapr. K dalším loveným rybám patří štika, sumec, candát, lín, amur.
Hledáte ubytování pro Vaší rybářskou dovolenou na Třeboňsku? Využijte služeb turistického portálu Třeboňsko.cz.