Podzimní výlovy jihočeských rybníků jsou nejen svátkem pro rybáře, ale i lákavou turistickou atrakcí. Nejzajímavější podívaná se návštěvníkům výlovů naskýtá hned v ranních hodinách, kdy rybáři na pramicích roztahují své sítě, ve kterých následně uvíznou tisíce kaprů a dalších druhů sladkovodních ryb.
K nejatraktivnějším místům v jižních Čechách, kde je možné zažít neopakovatelnou atmosféru podzimních výlovů, patří Třeboňsko. Na výlovech významných třeboňských rybníků můžete i ochutnat rybí speciality připravené z Třeboňského kapra, nebo si právě ulovené ryby zakoupit a odnést domů.
Podzimní výlov rybníka Svět patří mezi akce, které do lázeňského města Třeboň láká mnoho hostů. Výlov Světa se obvykle koná každý druhý rok. Kromě lákavé podívané na práci profesionálních rybářů je pro návštěvníky v době výlovu přichystáno občerstvení v podobě rybích specialit či prodej živých kaprů. Hráz rybníka Svět bývá zcela obsypána nejrůznějšími druhy prodejních stánků.
K nejvýznamnějším výlovům jihočeských rybníků patří samozřejmě výlov největšího rybníka v České republice, který obdobně jako výlov rybníka Svět probíhá každý druhý rok. Také na hrázi rybníka Rožmberk v době výlovu najdete nejrůznější prodejní stánky, mezi kterými nechybí ani občerstvení připravené ze sladkovodních ryb.
Na většině rybníků na Třeboňsku hospodaří společnost Rybářství Třeboň a.s., která každoročně oznamuje termíny výlovů rybníků.
Článek Výlovy rybníků na Třeboňsku zařazen do rubriky Třeboňsko .
Specifikem Třeboňska je možnost rybaření na rybnících Rybářství Třeboň a.s.
Penzion Třeboň partner pro ubytování v Třeboni.
Dovolená s rybařením na chatách a chalupách od DDS TOUR.
Rybaření a rybářské potřeby v regionálním katalogu služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ.
Kapří maso se výborně hodí i ke grilování. Inspirujte se recepty na grilování kapra.
Nejčastějším úlovkem rybářů je Třeboňský kapr. K dalším loveným rybám patří štika, sumec, candát, lín, amur.
Hledáte ubytování pro Vaší rybářskou dovolenou na Třeboňsku? Využijte služeb turistického portálu Třeboňsko.cz.